mensen-culinair.jpg
Japan-Info-Bank Diverse Japan informatie Het klimaat in Japan

Japan: Weersinformatie en klimaat

Het beste reisseizoen naar Japan?
Japan heeft net als Nederland vier duidelijke seizoenen. De beste seizoenen zijn het voorjaar en het najaar.
Voorjaar (maart-mei) De kersenbloesen, de periode met het meeste toerisme.
Zomer (juni-aug.) Tegen juli begint het flink warm en vochtig te worden (gemiddeld ca. 28-33 graden). In de zomer zijn er door heel Japan heel veel interessante festivals en evenementen.
Herfst (sept.-nov.) Pas rond half oktober en vooral in November ziet u de herfstkleuren en wordt koeler en minder vochtig. In september en oktober valt er meer regen en is ook de kans op typhoons het grootst.
Winter (dec.- feb.) De temperatuur komt in de vlaktes slechts af en toe beneden de 0 graden Celsius. Het is er ook vrij droog en zonnig. In de bergen is de temperatuur veel lager.

Japan heeft een gematigd klimaat in het noorden en een subtropisch klimaat in het zuiden.
Noordelijk Japan: warme zomers en koude winters (met een gemiddelde temperatuur van minus zes graden)
Midden Japan: warme, vochtige zomers en korte winters. Dit is redelijk hoog gelegen (met hooggebergte klimaat dus koud en eeuwige sneeuw). In de lagere delen treft u een heel zachte droge winter aan.
Zuidelijk Japan heeft een subtropisch klimaat met warme natte luchtstroom. De winters zijn er mild. In de winter is het op het subtropische eiland Okinawa nog aangenaam warm.

Japan ligt tussen veel verschillende zeeën.
Japan ligt in Oost Azië en bestaat voor het grootste deel uit vier grote eilanden. Daarnaast vallen er nog 4000 kleine eilandjes onder het Japans grondgebied. Omdat de eilandengroep over een lengte van 4000 km. verspreid ligt, is het klimaat afhankelijk van de plaats, de hoogte en de tijd van het jaar. Al deze zeeën hebben veel invloed op het klimaat en de leefstijl van Japan. Japan is een van de meest seismisch actieve gebieden ter wereld (veel vulkanen en aardbevingen). Japan ligt bij een plaatgrens. De platen verschuiven en komen onder elkaar te liggen. Dit gaat niet bepaald vloeiend. De platen "schieten" als het ware los, waardoor er een aardbeving volgt.

Opvallend is de lengte van Japan.
Het land heeft een lange dunne vorm. Doordat Japan zo'n lang land is en vele berggebieden heeft, is het klimaat erg variërend per regio tijdens de vier jaargetijden Een ander opvallend feit aan de ligging van Japan is dat er veel zeebevingen ( Glossary Link tsunami's) voorkomen. Dit wordt veroorzaakt door de instabiele ondergrond waarop Japan ligt. Japan ligt namelijk precies op het snijpunt van het Euraziatische schol, de Pacifische schol en de Filipijnse schol. Door de verschuivingen in deze platen komen er met enige regelmaat aard- en zeebevingen voor in Japan.

Weersverwachting Japan

Japan - Kersebloemen voorjaar Japan - Zomer
Japan - Herfstkleuren Japan - Winter

 

 

 

 

Het weer & de Japanse Yen

newkoers
newweer

Weer in Japan


weerws1

De tijd in Japan

Brochure aanvragen

Reisbrochure aanvragen

Aanmelden Reis-Info-Dag

reisinfo

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van nieuws van TAO Japan Specialist:© 2017 TAO Japan Specialist