herberg-72.jpg
Reizen Vervoer in Japan Autohuur in Japan

Japan: Makkelijk een auto huren

Auto rijden in Japan: een avontuur en uitdaging!
Japan heeft uitstekende wegen. wegenkaarten zijn vaak in het Japans. Japanners rijden links, langs smalle bergweggetjes en voor ons vreemde reisstijl. Maar met wat fantasie en doorzettingsvermogen komt men ver. De weg vinden kan problemen opleveren maar is zeker niet onmogelijk. De TomTom is in het Japans. Iets anders om vooraf bij stil te staan zijn het moeiijk vinden van een parkeerplaats en de parkeerkosten. Op het platteland is dit geen probleem.

Autohuur in Japan is interessant, maar niet overal.!
Op de eilanden Hokkaido, Okinawa en Shikoku, waar het openbaar vervoer beperkt is, is een huurauto een zeer goed alternatief. Bij het opstellen van een TAO maatwerkreis worden gebieden gezocht die beter per auto te bereizen zijn.

De combinatie van vervoer per trein, bus, boot, taxi en autohuur is ideaal.
In de regio Tokyo-Kyoto-Hiroshima-Fukuoka (en een straal van 300 km. daar omheen) zijn de trein, taxi en boot het beste vervoermiddel. Hier is het te druk om auto te rijden.

Vergelijking reizen van Tokyo naar Kyoto per trein of per auto.
De afstand Tokyo-Kyoto (500 km) duurt met de hogesnelheidstrein ruim 2 uur. Diezelfde afstand met de auto 7-8 uur (via de tolweg met hoge tolkosten). Dezelfde afstand via secundaire wegen duurt meer dan 40 uur, vanwege de vele files en een snelheids limiet van 60-70 km. Op de snelweg (tolwegen) mag maximaal 80 kilometer gereden worden. (af en toe 100). Dus ... voor lange afstanden is de trein altijd goedkoper, sneller én comfortabeler.

Kennis met de Japanse GPS en is uw Japans redelijk up to date?
TAO geeft u tips uit de praktijk en adviseert u bij het gebruik van de Japanse GPS. De huurauto organiseert TAO ook, met de mogelijkheid in de ene plaats de auto af te halen en 500 km. verder in te leveren.

Kom naar de Reis-Info-Middag, daar kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

Autohuur wordt in heel Japan door TAO geregeld (uitsluitend inclusief in de TAO maatwerkreis).

Huur een auto Japanse verkeersbord Japanse GPS systeem

 

Het weer & de Japanse Yen

newkoers
newweer

De tijd in Japan

Brochure aanvragen

Reisbrochure aanvragen

Aanmelden Reis-Info-Dag

reisinfo

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van nieuws van TAO Japan Specialist:© 2017 TAO Japan Specialist