japan_42.jpg
Reizen Overnachten in Japan Tempel overnachting

Japan: Tempel overnachtingen

Overnachting in een tempel. Een bijzondere Japan ervaring
Een wereld gaat voor u open wanneer u in Japan een paar dagen in een tempel overnacht. De meeste reizigers vinden dit een hoogtepunt van hun reis. Na rondgereisd te hebben door Japan én bezoek aan de indrukwekkende tempels krijgt u een indruk van het Japan anno de 21e eeuw. U krijgt pas echt een ware indruk van het huidige Japan wanneer u zich, naast de gewone toeristische attracties, laat omringen door historisch Japan. Alle gasten op de heilige berg Koya-san overnachten in een tempel. U slaapt niet op slaapzalen maar in een eigen kamer. U hoeft geen boeddhist te zijn, u bent vrij om aan een ochtend ceremonie deel te nemen als u wilt. Een ochtendceremonie duurt zo'n drie kwartier à een uur waarin gemediteerd en ge-chant wordt. Natuurlijk wordt er ook gebeden tot Glossary Link Boeddha. U bepaalt zelf hoe u uw dag verder indeelt. U heeft dus alle vrijheid. In de avonduren gaat men in tempels vroeg slapen.

Overnachting op een heilige berg
Met boemeltreintjes reist u langzaam bergopwaarts. Onder de top stapt u over op een klein kabeltreintje dat bijna loodrecht naar de top getrokken wordt. Op de top ligt één dorp met een groot aantal tempels. Er is geen enkel hotel. Alle gasten overnachten in een tempel. 's Ochtends vroeg kunt u de ochtendceremonie meemaken. Vervolgens wordt uw ontbijt door de jonge monniken opgediend.

Overnachting in het gastenverblijf van een Shinto-priester
Deze overnachting is toch weer heel anders dan overnachten in een tempel. Ook hier trekt u weer met kleine treintjes, busjes en tandradtreintjes naar de top van een berg. Van dichtbij ervaart u hoe het leven van een Shinto priester eruit ziet. De priester ziet er buiten de tempel meer uit als een boer die met zijn land bezig is. Het is meestal een vriendelijke man die ook wat Engels spreekt en als er plaats is u graag als gast ontvangt. Op deze berg kunt u gemakkelijk dagen doorbrengen. Wandelen over de 1,5 meter brede wandelpaden en genieten van de prachtige natuur. Zo verblijft u in een bijzonder gasthuis in het midden van een Nationaal park.

TAO boekt geen losse hotels en vluchten (uitsluitend inclusief in de TAO maatwerkreis)

Japanse Tempel Tempel Priesters

 

Het weer & de Japanse Yen

newkoers
newweer

De tijd in Japan

Brochure aanvragen

Reisbrochure aanvragen

Aanmelden Reis-Info-Dag

reisinfo

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van nieuws van TAO Japan Specialist:© 2017 TAO Japan Specialist