tempel.jpg
Reizen Het beste van Japan Seizoenen in Japan

Japan: De mooiste reisseizoenen

In Japan heeft elk seizoen iets speciaals te bieden. Veel reizigers hebben een voorkeur voor het voorjaar of najaar. In het voor- en najaar is het koeler dan de vochtige warme zomers. Het voorjaar heeft de prachtige kersenbloesem, het najaar de kleurrijke herfstkleuren. Japan is echter geen tropisch land zoals Indonesi√ę, daar is het warmer.

Voorjaar (maart - mei)
Dat de winter afloopt en het voorjaar begint is goed te merken aan de kersenbloesem. Deze is op zijn mooist eind maart-begin april. Kleding: Luchtige kleding met een licht jack of vest zodat u laagjes kunt uitrekken. De temperatuur ligt wat hoger dan in Nederland in het voorjaar. Vergeet in het voorjaar de warme sokken niet (koude voeten in traditionele herbergen, u loopt op sokken).

Zomer (juni - augustus)
De Japanse zomer begint in juni vaak met ca. 4 weken regenseizoen. Tegen juli wordt het warm en vochtig (ca. 28-33 graden). In de zomer zijn er door heel Japan heel veel kleurrijke festivals en evenementen. Kleding: Lichte kleding en t-shirts. Tip: Draag laagjes over elkaar, want gebouwen, treinen, bussen hebben airconditioning (snel verhoudheid).

Herfst (september - november)
September is nog behoorlijk warm en vochtig. In oktober wordt het koeler. Pas in oktober beginnen de herfstkleuren te komen. November is een mooie reismaand en dan zijn de kleuren ook echt mooi. Kleding: Zie voorjaar.

Winter (december - februari)
De winter is droog en zonnig (anders dan onze vochtige winters). In de bergen is de temperatuur veel lager. Centraal- en Noord-Japan zijn dan ook uiterst geschikt voor de wintersport. Zuid Japan heeft een nogal milde temperatuur maar wel meer regen. Kleding: Warme kleding is in dit seizoen nodig. Vergeet ook hier de warme sokken niet.

Japan - Kersebloemen voorjaar Japan - Zomer
Japan - Herfstkleuren Japan - Winter

 

Het weer & de Japanse Yen

newkoers
newweer

De tijd in Japan

Brochure aanvragen

Reisbrochure aanvragen

Aanmelden Reis-Info-Dag

reisinfo

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van nieuws van TAO Japan Specialist:© 2017 TAO Japan Specialist