baden-17.jpg
Reizen Vervoer in Japan Trein, bus, rail pass

Japan: Trein, bus en railpass

Met kleine boemeltreintjes en bus door het bergachtige landschap.
Op het Japanse platteland vindt u op de meest onverwachte momenten lokale treintjes (of bus) die de oude tijden weer helemaal tot leven laten komen. Tuffend door het bergachtig landschap kunt u zo vanuit nostalgisch genot samen met lokale Japanners het platteland verkennen. Het treintje kronkelt de berg omhoog en stopt op kleine idyllische stationnetjes. Soms onverwacht in plaats van vooruit achteruit verder de berg op, vaak over één spoortje. Soms stopt zo'n boemeltje elke 200 meter om nieuwe passagiers op te pikken. Een genot om zo Japan te beleven

Met hoge snelheid meters maken: De Shinkhansen trein.
Treinreizen in Japan kan ook een heel andere beleving worden. U stapt in de supersnelle Shinkhansen trein, hogesnelheidstreinen met ultra modern comfort waar Japan wel 20 jaar voor ligt op Europa. De eerste hogesnelheids trein in Japan reed al in 1964. De afstand Tokyo-Kyoto is ca. 500 km. Per Shinkhansen is de reistijd ruim 2 uur.

Treinreizen in Japan is comfort, uitrusten en genieten!
Met de trein reizen in Japan is alleen maar genieten. Schrik niet van de verhalen in Nederlandse kranten over overvolle treinen, dat zijn verhalen van 30 jaar terug. Soms is het handig om uw zitplaats te reserveren. Dan zit u helemaal comfortabel. Tijdens de reis komt regelmatig een Japanse serveerster langs met koffie, thee, lunchboxes, sandwiches, Glossary Link sake, brandy, of ijs. Treinreizen in Japan is leuk, gezellig en bovenal rust u er helemaal van uit.

Gebruik van de "Japan railpass" in combinatie met losse tickets en passen voor een Nationaal Park.
De Japan Railpass is algemeen bekend. Echter wat niet zo bekend is dat hij alleen voor JR treinen geldig is. In een groot deel van Japan rijden deze treinen, maar niet overal. Bij de Nationale Parken of op het platteland reist zult u vaak met losse tickets van private railways. Wij van TAO zoeken uit op welke trajecten de railpass gebruikt kan worden en leveren aansluitend de losse treinkaartjes (of vervoerspassen) voor het platteland en Nationale Parken. Want juist op die private lijntjes, daar lopen de spannende boemeltreintjes.

Alle railpassen, treintickets en zitplaatsreserveringen worden door TAO geleverd (uitsluitend als deel van de TAO maatwerkreis

Vervoer in Japan

 

Het weer & de Japanse Yen

newkoers
newweer

De tijd in Japan

Brochure aanvragen

Reisbrochure aanvragen

Aanmelden Reis-Info-Dag

reisinfo

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van nieuws van TAO Japan Specialist:© 2017 TAO Japan Specialist