Japanse keizer schrapt publieke optredens

De Japanse keizer Akihito heeft al zijn openbare taken voor de komende tijd geschrapt vanwege bloedarmoede in de hersenen.

De 84-jarige Akihito heeft last van duizeligheid en misselijkheid, wat wordt veroorzaakt door een tekort aan zuurstof in de hersenen, zo maakt de keizerlijke hofhouding maandag bekend.

De keizer hoeft niet opgenomen te worden in een ziekenhuis, maar zal de komende tijd rusten en verpleegd worden in het keizerlijk paleis Kokyo in de Japanse hoofdstad Tokyo.

De gezondheid van de Japanse keizer is al langer een bron van zorgen. In het verleden werd hij onder meer geopereerd aan zijn hart en behandeld voor prostaatkanker. In 2016 sprak hij de zorgen uit dat zijn gevorderde leeftijd hem zou hinderen bij het uitvoeren van zijn taken.

Akihito doet volgend jaar april afstand van de troon, de eerste abdicatie in Japan in bijna tweehonderd jaar. Hij wordt opgevolgd door zijn zoon, de 58-jarige kroonprins Naruhito.

De keizer heeft in Japan geen politieke macht meer, maar wordt volgens de grondwet gezien als een “symbool van de staat en de eenheid van het volk”.

Bron: nu.nl/Reuters
Foto: AFP

Alles te weten komen over het prachtige Japan?

Schrijf u nu in voor de aankomende Reis-Info-Middag. In een paar uur komt u veel te weten over Japan.

Schrijf u nu in

Een reis boeken bij TAO? Zo werkt TAO

Wilt u een reis boeken? TAO biedt zowel maatwerk als Easy-to-go reizen. Lees hier hoe u een reis naar Japan boekt.

Hoe werkt het

Vraag de TAO brochure aan

Ontvang een exemplaar via de post.

Schrijf u nu in

Bekijk ook onze andere blogposts


Nog beperkte mogelijkheid inschrijven Japan Reis-Info-Middag

15-01-2019

De middag is vaak 2 weken van tevoren volgeboekt. Schrijf u daarom tijdig in.

verder lezen

Japan Reis-Info-Middag: za. 6 juli, 13:30 in Centrum Amsterdam

08-01-2019

Een inspirerende Japan middag met thee-proeverij, sake-proeverij en heerlijke Japanse hapjes/drankjes in het centrum van Amsterdam. Deelname aan deze middag maakt dat u beter voorbereid op reis gaat.

verder lezen

Het handelsverdrag tussen de EU en Japan, hier draait het om

17-07-2018

In Tokio tekent premier Shinzo Abe namens Japan en namens de Europese Unie zetten Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en EU-president Donald Tusk hun handtekening.

verder lezen